2023-06-15
杏汁波波爽冰木蓮凍($65)見到木蓮凍呢個名覺得好得意就叫左一個黎試下,食完就覺得其實有啲似涼粉/仙草,夏天食就岩曬😍😍上面4粒爽冰揀左芒果味,呢個有驚喜,芒果味勁重,又夠凍,食落超爽😂😂😂然係啲芋圓都好煙韌,爆球又夠脆,一啖有齊多款口感🤪🤪但杏汁個味就唔算太出,因為我平時會驚杏汁味但今次唔太覺有杏汁味😂😂😂椰皇桃膠燉雙皮奶($67)因為本身好鍾意食桃膠,所以就叫咗呢款😂佢比左椰汁同埋杏汁兩個選擇,因為另一個甜品叫咗杏汁,呢個就叫椰汁喇🤪呢個就相對上冇咁出色🙈🙈雙皮奶既味道好濃,係好味既,重覺得佢太細舊😂😂不過啲椰汁就濃得濟,搞到好易滯,好在另一個甜品清爽啲搭救🫨🫨價錢:🌕🌕🌑🌑大部份甜品都係可能$40至$70左右,份量唔算話特別大,但係女仔嚟講都算夠食🤨普通個啲中式糖水大約$40,而我地今次叫既有特色少少就要$65左右,其實甜品黎講品算話特別平,可能係因為佢係位置尖沙咀🙈順帶一提,佢地係用QR Code自己落單,同埋落完單仲要即刻用卡/其他電子支付方法比錢,現金就要去櫃枱落單,去食既話要注意呀😁交通:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑位於尖沙咀香檳大廈地下,即係永年士多車仔麵隔離幾個鋪位,非常之方
椰皇桃膠燉雙皮奶($67)
價錢:🌕🌕🌑🌑
交通:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑
位於尖沙咀香檳大廈地下,即係永年士多車仔麵隔離幾個鋪位,非常之方便嘅地點,尤其是如果你喺尖沙咀附近食完晚餐想搵啲甜品食🥰
環境:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑
舖頭入面以白色原木風格為主,所以睇落都好舒服,位置唔算太多,枱同枱之間都會逼啲,傾計嘅怕嘈到隔離😂😂😂同埋佢係自己搵位,唔會有店員同你帶位,咁所以呢夜晚食完飯去好多人嘅時候又可能就要等一等,同埋見到之後有人等你都會唔好意思坐得太耐,所以唔好預可以好休閒咁樣同朋友食甜品傾偈🙈🙈 當日咁啱食嘅時候仲要冷氣壞咗,所以非常之熱🫨🫨,不過店員都好好咁樣俾咗coupon我哋補償😂😂
性價比:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
人越大就越嚟越鍾意食啲中式或者滋潤啲甜品,杏甜品就係一個好嘅選擇,因為佢同時有滋潤嘅甜品亦都有啲凍冰冰透心涼嘅甜品🤩,所以可以根據你自己嘅喜好去選擇,地點都算方便,如果經過尖沙咀都可以不妨去一試🥰