2021-08-30
好耐無食過韓燒啦!呢到仲唔係平時見開個啲韓燒爐,而係用咗石燒嘅方法👍🏻 更容易掌握,想燒幾熟就幾熟,更加保持肉質同肉汁日本A4 和牛肉眼蓋 200g 📍$298就咁睇碟牛肉嘅紋理同脂肪比例就已經覺得係好野啦!仲要咩都唔洗揸,就咁將牛肉放喺花崗岩石上面,好快就熟 👍🏻 之後先再將黑松露牛油揸上塊牛肉到,減少油煙問題又依然保持到香味,件牛肉好似溶係口入面咁呀韓式厚切鰻魚飯 📍$98條鰻魚真係超大條,一隻手都夾唔哂,因為佢實在太重太厚身啦 😝 石煱飯入邊仲有好多蔥、紫菜、白菜仔,同濃味啲嘅Kimchi! 個人比較鍾意呢款Kimchi,好輕微嘅辣,但又甜甜地,令成碗飯更惹味泡菜餃子 📍$28啲餃子脹卜卜咁㗎 😍 好有滿足咁~ 可能因為係前菜,入面嘅Kimchi 唔算太濃味,唔會遮蓋咗後上嘅食物嘅味道芝士牛油焗粟米 📍$28好香牛油味,圍住個啲全部都係薯蓉 😝 真係估唔到薯蓉仲多過粟米😂 係咪應該叫粟米焗薯蓉?+$18 就可以有埋個自助啦!有埋飯、意粉、沙律、湯、凍熱飲品、甜品架~呢間唔知係咪蕭若元有份開嘅呢?佢opening 嘅時候有黎喎 🤷🏻♀️ 不過anyways 應該係黃店,因為我見到佢
日本A4 和牛肉眼蓋 200g 📍$298
韓式厚切鰻魚飯 📍$98
泡菜餃子 📍$28
芝士牛油焗粟米 📍$28
呢間唔知係咪蕭若元有份開嘅呢?佢opening 嘅時候有黎喎 🤷🏻♀️ 不過anyways 應該係黃店,因為我見到佢有賣時代冰室月餅