2020-07-22 574 views
屯門有一間近期非常熱爆岩石牛扒店,想吃岩石牛嘅朋友可以唔使去到咁遠,小店位於屯門巿廣場附近交通十分方便,價錢也相當親民.店內以卡位為主,裝修風格充滿美國懷舊風,座位與座位之間也有一段距離,令食客食得安心。店徐了有熱石牛扒也有西冷牛扒,食品選擇也非常多~今日我們點了三份套餐,岩石牛扒套餐百元已經有一份,非常抵食!自己動手煎牛扒生熟程度自己又可以調教,又好玩又好味😋我都係第一次吃岩石料理1. 岩石美國穀飼西冷牛扒牛扒肉質細嫩,滿口牛香牛味重,令人一口接一口。2. 岩石和牛肩肉牛肉顏色粉嫩新鮮,放上岩石燒2成熟已經可以入囗,記得配上燒烤汁更加香口。3. 岩石牛肩胛一半肥肉一半瘦肉,自己可以烤至三成熟肉汁軟淋,再配上自家製牛肉汁令牛肉更加惹味。

1. 岩石美國穀飼西冷牛扒
牛扒肉質細嫩,滿口牛香牛味重,令人一口接一口。

2. 岩石和牛肩肉

3. 岩石牛肩胛