2016-11-27 516 views
峇里剛回港即刻黎個中餐先啦,食左四日印尼野好鬼寡,峇里回歸第一戳!門口有得存行李喎,肥嬸嬸友善地給我 35 號,我想要 lucky number 22 或者 28 得嗎?最憎坐街邊食野,人來人往太 open,不過機場樓底係就係超高既!嘩,要收茶水費咁有趣?唔收埋醬油費?雲吞麵走蔥,極幼麵輕爽又掛湯,微微有少少漿嘴感覺,無鹼水味無壓味,滿意。湯底濃濃甜美,呷多兩口,好味道。一口雲吞細細粒容易食,蝦蓉鮮肉還可以,溫柔的肉汁加辣椒醬更加好味!叉燒腸粉,第一次遇上極量多料,塞得滿滿啖啖肉,甜美彈彈,粉皮又夠滑,雖厚了一點。甜豉油比一般黏,清香可口。乾炒肉絲河,真係幾好食喎,最衰我唔食芽菜同蔥呢,揀死我。其貌不揚、賣相一般、鑊氣平凡,炒得均勻,醬油味香甜,拼上辣椒醬可口惹味,雖然油左少少,再乾爽一點更好。埋單 $250 太貴喇麻,米芝連 1 星?坊間市價約乾牛河 $60、雲吞麵 $30、叉腸 $20、茶錢 $3,共 $120,機場貴足足一倍囉。價錢 double,服務、環境、味道、份量係咪 double 先?

乾炒肉絲河、雲吞麵走蔥
雲吞麵走蔥
雲吞麵走蔥
叉燒腸粉
乾炒肉絲河
乾炒肉絲河
2016-11-10
$125 (Dinner)
  • 叉燒腸粉