2015-07-03 1360 views
快樂不知時日過,不經不覺又一年,今日係我同男朋友認識一周年 既大日子!回想起舊年今日,他約我去食放題,  為表誠意,怕羞仔仲請埋几個朋友仔一齊食呢 !今日既頭炮慶祝午餐,當然要揀返日式,但又唔可以食得太飽,皆因豬仔夜晚要帶我去食浪漫buffet !壽司始祖元祿、元氣,以元氣最 ,後期出左新力軍”峰”, 一試便愛上 , 一有時間就會約同學仔去擦餐勁!香港地太多美食嘞,加上搬舖,已經N年無再幫襯, 最近係皇室堡發現其踪跡,我地決定就去呢度慶祝 啦!"峰"位於皇室堡4樓,即戲院個層,日式餐廳既格局。我地12點几尚早去到,等十分鐘左右就有枱,晏d人多就有排等!等待期間,見到門口既壽司模型餐,價錢仲相當吸引 啊!坐低後,翻翻餐牌,即時點左我倆心儀既盛合及壽司: -1.夏之三文魚盛合 : 嘩 ,未見過有五款味道喎,巧有特色兼十分抵食 !豬仔讓左三款俾我食 ……牛油果黃芥辣三文魚 - 三文魚巧新鮮,黃芥辣稍為攻鼻,牛油果香味濃滑,夾埋食,口感豐富!韓式辣醬三文魚 - 青瓜粒爽脆,辣醬偏辣!至於芝士泡菜三文魚 - 有泡菜、芝香,層次味濃!2.火炙盛 : 火燒得巧靚仔 , 三款
快樂不知時日過,不經不覺又一年,今日係我同男朋友認識一周年
!今日既頭炮慶祝午餐,當然要揀返日式,但又唔可以
食得太飽,皆因豬仔夜晚要帶我去食浪漫buffet

壽司始祖元祿、元氣,以元氣最
,後期出左新力軍”峰”, 一試便愛上
啦!

啊!
坐低後,翻翻餐牌,即時點左我倆心儀既盛合及壽司: -
1.夏之三文魚盛合
: 嘩
,未見過有五款味道喎,巧有特色兼十分抵食
!豬仔讓左三款俾我食
夏之三文魚盛合
2.火炙盛
: 火燒得巧靚仔
, 三款分別係三文魚、帶子、鰻魚。今次我揀左帶子來食,好鮮甜爽口。讓番兩款俾豬仔食
火炙盛
3.點左6款壽司
: 腐皮,甜甜地,好味。帶子,厚身鮮甜!北寄貝、海螺,好爽口。墨魚,留俾豬仔食!至於峰玉子,勁厚身既甜蛋,好好食!
腐皮壽司
帶子、北寄貝、海螺、墨魚壽司
峰玉子
始終無變,一如以往咁好食,壽司飯軟熟好味, 刺身又夠新鮮!
價錢又公道,侍應生服務又好,今餐巧"峰"盛
2015-07-01
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$99 (Lunch)
Celebration
Anniversary
夏之三文魚盛合
火炙盛
腐皮壽司
帶子、北寄貝、海螺、墨魚壽司
峰玉子
  • 火炙盛,夏之三文魚盛合