2023-06-17
星期五加完班,搵個地方食下野,上次黎崇潔街食完茶記見到呢間中東餐廳,記起佢就黎試下。門面都幾黑,唔留意真係唔知有無營業😅自己入店隨意坐低,記得上次見到個二人餐幾啱食,今次就叫佢先。🍽️Crispy papadums with mint chutney店舖細細,眼見老闆加員工唔多過三個人,但都好快送上welcome dish,印度脆餅同薄荷醬,鹹鹹脆脆仲有少少胡椒味,幾好食吖。🍽️Spring rolls頭盤係蕃茄湯或春卷二選一,我哋揀左後者,即炸的熱辣辣,味道同中式春卷差不多,內邊都係椰菜同紅蘿蔔絲餡。🍽️Baingan masala蔬菜類三選一就揀左馬沙拉茄子,賣相雖然係一團咁睇唔出係咩,但仔細望下其實見到切碎嘅茄子,仲有洋蔥、紅椒、蒜頭等,味道有著濃郁的蔬菜味,仲帶蒜香,上面灑的芫茜乾更係帶著香茜味😋🍽️Lamb curry咖哩三選一就揀了咖哩羊,是一碗咖哩汁中放了幾塊羊肉,羊肉已炆得軟腍,雖然係瘦肉仲入口唔算鞋口,咖哩汁香料味重仲帶少少酸味,微辣幾正喎👍🍽️Naan主食可選印度尖米或印式烤餅,是二人份的,我倆都選了烤餅,上枱見已切成六片,份量很足喎。煙煙韌韌的很有咬口,點咖哩食特別正。🥤S
🍽️Spring rolls
🍽️Baingan masala
🍽️Lamb curry
🍽️Naan
🥤Soft drink
跟餐飲品有罐裝汽水,就飲可樂好了。
二人餐$188無需加一,幾抵食喎😘