2021-04-16
之前喺油麻地試過田記,覺得性價比好高又好食,今日喺太子都順道再嚟食多次。呢間粉面店嘅價錢都幾相宜,鮮蝦雲吞麵都只係$28,不過最吸引到我嘅都係上次試過好難忘嘅崩沙腩。崩沙腩牛丸湯河 ($49)崩沙腩份量都幾多,牛丸就有兩粒,仲有蘿蔔。雖然蘿蔔係配角,但係蘿蔔都非常之林同入味。重點係崩沙腩超級鬆化,食落完全唔會有渣,加上好重牛味!牛丸都好高質素,咬落係有少少汁。崩沙腩牛肚湯河 ($63)崩沙腩湯河係$43,雙拼牛肚就要加$20。一上枱,可以見到崩沙腩同牛肚嘅份量都幾多,尤其是牛肚非常之入味同非常之林。腐乳通菜 (+$8)呢個價錢真係好抵食,自己一個嚟食嘅話加碟菜都唔錯。炸魚皮 ($18)呢度嘅魚皮係比較硬身啲,啱晒鍾意食脆卜卜魚皮嘅人,我自己就鍾意擺落去牛腩湯度浸一兩下再食,覺得更加滋味。黑芝麻豆漿 (+$6)加$6有一支,價錢相當之合理。總括黎講,我覺得呢間舖頭嘅粉面都幾高水準,份量又多,價錢都相當之抵,性價比好高。
崩沙腩牛丸湯河 ($49)
崩沙腩牛肚湯河 ($63)
腐乳通菜 (+$8)
呢個價錢真係好抵食,自己一個嚟食嘅話加碟菜都唔錯。
炸魚皮 ($18)
黑芝麻豆漿 (+$6)
加$6有一支,價錢相當之合理。