嗱,今次話你知,喺這家店試嗰啲川菜嘅辣,真係辣到舌尖跳舞🔥,但味道正到爆煲!毛血旺仲真係夠晒料,要講多次,$75有牛柏葉、豬紅呢啲重頭戲,仲有雲耳、午餐肉嚟撐場,食落去辣中帶鮮,熱辣辣嘅湯底正到喊!桂花魚叫咗大辣,嗱,前味係麻辣精準入味,魚肉又滑又嫩,真係夠晒滋味。自選四川酸辣粉,筷子唔停手呀!個碗嘅料雖然覺得細咗啲,不過呢粉絲仲係酸爽麻辣,唔衰色!至於酸辣土豆絲,攪攪下辣椒碎,又酸又辣得嚟喺度爽口,即使辣到飲水都止唔住,都係停唔到口呀!最後呢個淡定嘅萵筍炒大腸,啲大腸部分真係乾淨得來又香口,呢個鮮爽配搭可以中和下麻辣嘅狂熱,食得太上癮啦!實講,這家店嘅食物,即使係平常日都可以食到甘正,真係嚟次招牌酸辣衝擊波啦!👍👍👍