2020-05-25 62 views
如果唔係朋友介紹,真係唔會留意到太子呢個位有一間餃子店🙈成間店舖嘅裝修都好古色古香,有一種純樸嘅味道🙂最估唔到嘅係夜晚餐廳一變,變為一間供應西餐嘅餐廳😂有機會會嚟試下🙌🏼今日就最主要講翻餃子先啦🥟我同朋友每人嗌咗兩碗湯餃🤓我嗌嘅係雲耳椰菜豬肉餃拼白菜豬肉餃~而朋友嗌嘅係白菜豬肉餃拼香菇芫茜豬肉餃(中辣)🤗餃子皮夠薄,而且餡料滿滿🥰唔會食到肥豬肉😛所以餃子都係即包即煮,食落去真係有家嘅感覺☺️食嘅時候記得連埋菜脯粒一齊食,微辣又爽脆,正😚朋友嗌嘅中辣係指湯底會係中辣程度嘅酸辣湯,好好飲,不過辣度略嫌不足🙊另外仲嗌咗兩個小食,分別係麻辣粉晶涼皮同涼拌木耳😋兩款小食都夠大份👍🏼涼皮、雞絲、青瓜絲、芫茜加上芝麻,帶點微辣,不過口感夠哂清香,我同朋友都對呢個小食讚不絕口,必試🤩涼拌木耳夠爽口,加上大量芝麻,感覺更加香口😚配上麻油同醋,食到停唔到口啦🙈