2019-07-10
一大班人聚餐既好地方👭👭👭👭識到呢班friend真係好開心,每次同佢地食飯都唔洗我諗食咩,我淨係唔好蕩失路帶個人去就夠啦😂家樂坊一出lift直行,粉紅色店面就係川婆婆啦💗(唔好去錯對面個間,雖然都係粉紅色😂)呢間分店同傳統既川婆婆唔同,整間都係以少女風既粉紅色作主調,感覺年輕活力左好多💘滿滿的粉紅色 隨處都可以打卡影相😃招牌鴛鴦鍋有重慶麻辣鍋同花甲菌皇鍋麻煩鍋點了小辣已經辣得好過隱,淥一淥已經好有麻辣味,食到嘴唇都好似擦左唇膏咁💋鍾意食辣既朋友唔可以放過呀。另一個花甲菌皇鍋就比較清淡,感覺好養生😃除左有為數不少的花甲外,仲有蟲草花,菌類,越煲越入味,煲到後期食蔬菜就最適合不過啦🥬叫左2set肉類拼盤🐷🐂🐑2款都係用下午茶set架擺碟,連打邊爐都好lady好少女💓😘牛魔王有A5和牛,本地牛頸,安格斯,和牛粒,和牛脂肪分佈平均,食落口牛味算重又唔會有雪味。至於雜錦拼盤有牛羊豬。沖繩苦瓜餃子Menu有星星既都係推介,梗係要試下啦。本身好怕食苦瓜,但係呢隻苦得黎有少少甘味,都幾易入口呀😘🥒芒果醬辣子雞又係星星item⭐侍應教路要倒芒果醬落去攪拌食先好味,辣中有甜好refreshing。不過辣子
招牌鴛鴦鍋
有重慶麻辣鍋同花甲菌皇鍋
沖繩苦瓜餃子
芒果醬辣子雞
又係星星item⭐侍應教路要倒芒果醬落去攪拌食先好味,辣中有甜好refreshing。不過辣子雞粒有d細,唔係好夠喉。
檸檬酸菜魚
川婆婆既食物種類都幾豐富,連酸菜魚都有呀。 加咗檸檬嘅酸菜魚都唔會太酸, 魚肉嫩滑又冇骨。推介😉
燒刺身級生蠔 黑松露味
除左打邊爐,呢度仲係唯一一間有磯燒海鮮。侍應幫手燒唔洗自己動手,啱曬懶人😂因爲生蠔係刺身級別,所以唔洗燒太熟,視乎個人喜好啦。黑松露味濃郁,加上鮮味既厚身生蠔,一啖食曬好滿足💓