2023-06-12 44 views
🥢佐敦 抵食$228起自選川菜麻辣水煮牛肉米線2人套餐#食好西佐敦美食 #食好西米線指南 🥢今次去到位於佐敦一條小街入面的米線店,成條街都比較昏暗,一不小心行過咗都唔知,入到去見牆上有介紹口水雞曾獲百道經典美食得奬菜,另外除咗米線之外佢地仲提供不同的川菜小食,價錢cp 值睇落幾高🥢二人餐定食 - 水煮牛肉$248 二人套餐佢可以自由選擇兩個小食一個主菜同埋一碟油菜,今次小食就揀咗皮蛋同埋木耳,仲可以白飯,米線,湯或撈米線薯粉,仲有酸辣粉🥢山椒野木耳係加入咗泡椒,黑醋的酸辣味道,同泡椒一齊食會辣到升天,但木耳非常爽口🥢青椒皮蛋係金黃色的黃金皮蛋,入口比較有咬口彈性,辣汁同木耳差唔多不過無醋味,辣辣哋幾惹味🥢水煮手切牛肉 (小辣)牛肉本身好入味好有咸味的感覺,,牛肉都算多,辣汁水煮今次點了小辣都好夠辣,應該係平時嘅中辣,夠曬辣味而且油份剛剛好又不會太油膩🥢油菜可以選擇生菜,韭菜同埋芽菜,正常烚菜感覺唔辣的🥢大碗炸醬米線(小辣)米線係用了幼身嗰隻幾有咬口,麻辣湯底幾香不油膩上面有少少韭菜同埋肉燥,味道都幾香辣感,下次可以直接過來試吓佢地正常嘅米線係點📍 雲貴川@wankwaichuen佐敦長
🥢佐敦 抵食$228起自選川菜麻辣水煮牛肉米線2人套餐

#食好西佐敦美食 #食好西米線指南

🥢二人餐定食 - 水煮牛肉$248

🥢山椒野木耳

🥢青椒皮蛋

🥢水煮手切牛肉 (小辣)

🥢油菜
可以選擇生菜,韭菜同埋芽菜,正常烚菜感覺唔辣的

🥢大碗炸醬米線(小辣)

📍 雲貴川@wankwaichuen
佐敦長樂街22號地舖