2025-01-15
麻辣風雲變咗做風雲排檔😲除咗有以前啲野食之外 仲多咗好多小炒 烤魚 香鍋之類☺️ 鍾意食辣嘅我之前嚟食過一次覺得好食今次再嚟食多次😆🐟招牌酸菜魚(小辣)🧀🧀🧀🧀+0.5魚肉好大塊 入口勁嫩滑又入味🤤入面配菜有酸菜 豆卜 蓮藕 萵筍 菇同火鍋粉😲而且魚嘅份量好夠 一定夠飽😆🐥宮保雞丁🧀🧀🧀🧀+0.5其實我係第一次食宮保雞丁😂估唔到有驚喜😲雞丁係濕炒嘅 酸酸辣辣咁 雞肉入味食落又嫩送飯真係一流🍚🐟泡椒魚皮🧀🧀🧀🧀外表睇落白潺潺 食落去十分爽脆😆而且泡椒味十足夠曬辣🤤鐘意泡椒嘅可以一試👍🏻🐷乾煸肥腸(中辣)🧀🧀🧀🧀肥腸炸到外脆內軟 而且腸本身都夠肥所以即使外皮炸完都冇影響到肉質炸完嘅肥腸脆而唔乾 我哋嗌咗中辣要好好食😋💬 變咗風雲排檔之後野食嘅款式多咗好多😆 酸菜魚 烤魚 香鍋 羊腩煲 小炒等等 勁多野食😲 一定有一款啱你哋食😆 而且食物份量唔細同夠味夠辣😆👍🏻📍 風雲排檔 (旺角)旺角彌敦道628號瓊華中心10樓#食乜cheese #香港美食 #香港旅遊 #旺角 #美食 #風雲排檔 #雞煲 #烤魚 #hkfoodies #麻辣風雲 #川菜 #打卡 #港女日常 #照騙 #旺角必食 #餐廳 #旺
🐟招牌酸菜魚(小辣)
🧀🧀🧀🧀+0.5
肥腸炸到外脆內軟 而且腸本身都夠肥
所以即使外皮炸完都冇影響到肉質
炸完嘅肥腸脆而唔乾 我哋嗌咗中辣要好好食😋
💬 變咗風雲排檔之後野食嘅款式多咗好多😆
📍 風雲排檔 (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心10樓
#食乜cheese #香港美食 #香港旅遊 #旺角 #美食 #風雲排檔 #雞煲 #烤魚 #hkfoodies #麻辣風雲 #川菜 #打卡 #港女日常 #照騙 #旺角必食 #餐廳 #旺角好去處 #油尖旺 #香港美食地圖