2021-11-28 94 views
登登 我哋今日又去食川菜位於銅鑼灣 川粵時光環境好靚 裝修優雅 而且仲有卡位重點係有海景 青椒皮蛋皮蛋糖心 不在話下 青椒先煎過 入口仍帶少少爽脆及微辣 開胃酸辣魚皮老實講 本人唔太食魚皮 但身邊友人不停介紹好啦 試下 口入後 嘩 好似海蜇 絕對唔會有腥味10分彈牙又爽脆 酸酸辣辣蒜泥拍青瓜正正常常 開胃菜水煮滑牛肉大盤上台 內裏料非常足 牛肉豬紅芽菜筍寬粉湯底唔會太辣 厚片牛肉 十分滑又入味 兩個人一定唔駛爭 寬粉都係水煮中最吸引我嘅食物寬粉晶瑩剔透 唔會過硬 掛哂湯 芽菜我都最^_^食到最尾黃金南瓜外滿鹹蛋沙 內裏軟又甜 南瓜件件大粒 所以真係十分飽肚 但又唔會覺得油膩紅糖冰粉個個都order 我地又試下 表面有花生西瓜芝麻冰粉本身無味 但糖水帶有山楂味 整個甜品帶甜甜酸酸 職員表示 山楂可用作解辣呢滿意 餐廳真係坐得舒服 聽日又要努力返工喇
登登 我哋今日又去食川菜
位於銅鑼灣 川粵時光