2020-03-30 78 views
由細到大都食得辣, 又鐘意食川菜重口味, 所以特別鐘意食十二味呢間川菜餐廳. 今日係荃灣做野, 甘岩知道呢間十二味係如心廣場有分店, 就決定食個晏. 十二味的午餐是十分抵的, 不加一, 一個菜配一個飯, 同埋一杯酸梅湯, 照舊必揀酸菜魚, 再點欖菜炒四季豆, 同埋一份干鍋牛肉, 馳名的酸菜魚係我每次必點的, 魚肉又滑又大塊,絕對足料. 個湯都好好味, 我通常會用來撈飯, 因為實在夠味撈飯真係好好味. 同埋香噴噴的四季豆一起撈飯也是超好食的.干鍋也是這里出名的, 呢個牛肉干鍋炒的很入味, 火侯岩岩好,好香又夠味, 呢度裝潢都好有中國風, 好舒服的座位, 岩晒生意人約客來食晏,朋友都話呢度抵, 會列入食晏首選, 仲讚我無介紹錯.
2020-03-14
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Tea)