2019-05-12
呢日 #小秘書 未夠一點就要去到 #南朗山 上堂🏊🏻♀️,三點又趕去 #尖沙咀 見 #中醫哥哥... 真係忙到呢🥵 最終又係要搞到四點幾先食飯👀 見路程唔係太遠,就不如行過去 #佐敦 搵食,睇吓 #賣絲襪嘅檔口 有無開,順手入啲貨🛍遠遠已經見到「澳牛」門口排哂長龍,但係我反而想搵啲新嘢試吓🥢 行過兩間舖,見到大大個招牌「澳門咖哩王神鮮腩」,餐廳裡面仲裝修到 #金壁輝煌 咁,就去試試啦。坐抵見到四周圍環境,我先醒起早輪嚟過食早餐,仲記得佢哋啲 #沙嗲牛肉 好好味㗎😄 今日終於有機會試吓其他。餐牌上介紹 #必食 佢哋嘅 #川醬乾炒牛河,既然我都冇idea食啲咩,咁就試吓佢啦😄 #小秘書 唔食得太辣,所以落單時我叮囑要「BB辣」🌶 新鮮熱鬧嘅 #川醬乾炒牛河 終於出爐,#牛肉 同 #河粉 嘅比例幾乎係一比一,鑊氣夠、而且牛肉又夠嫩滑🤩 不過口味對 #小秘書 嚟講依然係辣咗啲,要飲哂 #一罐可樂 加 #一杯凍檸檬茶 先至救到火🥵 #小秘書 渣豆!