2020-03-28
好耐無嚟寶勒巷食lunch , right place 有outdoor同 in door, 呢啲天氣其實坐outdoor 幾舒服,不過太近馬路,所以我地都係決定坐入面,燈光有啲暗,人唔多,indoor得3檯客。set lunch 選擇都多,我揀咗burger ,同事揀咗咖哩,starter 都有幾個choice, 有田園沙律,鴨胸蜜桃沙律,凍肉,本身有餐湯,我揀咗鴨胸沙律,沙律菜都幾新鮮,蜜桃當然係罐頭,main course 嚟到,burger 好靚好香,中間係雞絲,有泰式汁,對我嚟講有啲辣,仲有隻煎蛋,如果連包一齊食好論盡,包有烤過,係竹炭包,上面仲有芝麻,所以好香好好味,旁邊嘅薯條啱啱炸起,好脆,好香,係我鍾意嘅粗薯條,份量好多,好飽,跟餐如揀soft drink 可無限re fill ,我地當然唔需要,因都係坐一陣就返工,就揀咗1cup macha , 好大杯,朱古力味偏濃,埋單之際waiter 話仲有甜品,係berry 奶凍,不過奶凍太甜。工作天嚟講食個full set lunch 真係好滿足,疫情裁員下人手不足工作太忙,真係要平衡下,如果唔係會精神病。