2018-01-02 187 views
星期日都要返工,唔緊要,最緊要就係做完野之後,可以同同事食餐好嘅,補償一下今日付出嘅勞力!去咗附近嘅一間酒樓食晚飯,美食坊真係一個好地方,林林總總嘅餐廳,可以任君選擇。今晚晚市勁多人來食飯,不過我哋都算好彩,等左三兩個字都冇,就已經有位。有人話好耐冇食雞,我哋點左個炸子雞,一償佢心願。雞皮都炸到幾香。豉汁蒸大白鱔超正呀! !有蒸鱔食,啲豉汁整到好入味,啲鱔幾新鮮,所以口感幾幾爽口。金菇肥牛粉絲煲,份量都算幾多,啲牛肉好似食極都有咁。個沙嗲汁都幾香濃。好開心,同事點左炒豆苗,豆苗當然鮮嫩可口,而且蒜頭的分量剛剛好,唔會太重味。又有份有份都唔係好重,在街外好少食到咁健康的炒菜。油份都唔係好重,在街外好少食到咁健康的炒菜。值得一讚。蒜蓉粉絲蒸元貝,個貝肉好似蒸得老左,不過啲粉絲都係好正嘅!好入味的!咬個橙,清一清味蕾,正式完成今天的慰勞宴,踏上回家的旅程。

豉汁蒸大白鱔

咬個橙,清一清味蕾,正式完成今天的慰勞宴,踏上回家的旅程。

2017-12-03
Waiting Time
12 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner