2015-04-23 924 views
同chicken去左工廠區覓食,感覺好新鮮而且好有神秘感走廊段路幾恐怖,但一去到門口就變左第二隻feel星期二既下午唔算多人,所以一黎到就可以坐底環境設計比較簡約,背景播放優和音樂,氣氛幾放鬆有免費既茉莉花茶同玄米茶提供,而且每日都有唔同茶味既雪糕試食,試岩再落單~兩種茶其實都沖得好淡味,但仍可以飲到少少茶味傳統全日早餐,賣相討好而且豐富,大部份既食物味道都中規中矩,煙肉算突出,唔油膩而且煎得好香芝士白汁煙三文魚天使麵,店員幫我轉左天使麵,竟然意外地好食!天使麵非常幼身,口感比較好,而且啖啖都食到濃濃既芝士味煙三文魚偏咸,但可以配較少芝士粉既麵一齊食,味道岩岩好手工香草鴨胸意粉,香草味濃郁,拌汁較少,所以意粉較乾身鴨胸配上香草令其味道更突出玫瑰花茶心太軟配功夫茶雪糕,心太軟流心程度極高,溫度岩岩好不過本人覺得好甜,而chicken覺得唔錯,功夫茶雪糕反而要一讚,茶味夠濃而且帶甜,幾推薦食
同chicken去左工廠區覓食,感覺好新鮮而且好有神秘感
走廊段路幾恐怖,但一去到門口就變左第二隻feel
星期二既下午唔算多人,所以一黎到就可以坐底
環境設計比較簡約,背景播放優和音樂,氣氛幾放鬆
兩種茶其實都沖得好淡味,但仍可以飲到少少茶味
傳統全日早餐
芝士白汁煙三文魚天使麵
天使麵非常幼身,口感比較好,而且啖啖都食到濃濃既芝士味
煙三文魚偏咸,但可以配較少芝士粉既麵一齊食,味道岩岩好
手工香草鴨胸意粉
手工香草鴨胸意粉,香草味濃郁,拌汁較少,所以意粉較乾身
鴨胸配上香草令其味道更突出
玫瑰花茶心太軟配功夫茶雪糕
玫瑰花茶心太軟配功夫茶雪糕,心太軟流心程度極高,溫度岩岩好
2015-04-14
芝士白汁煙三文魚天使麵