2022-10-24
今次係第二次嚟食,上次食過覺得好味,但無點紅豆冰,之後見到隔離枱杯紅豆冰好吸引,所以再嚟食😄上次都係星期日,因為要去元朗要轉車,所以過嚟呢頭食晏,估唔到星期日嘅工商區,呢間餐廳中午都咁多人,12點40分嚟到已要等位,好彩餐廳夠大,等一陣就入得,雖然我哋得兩個人,都獲配卡位,坐得舒舒服服👍🏻⭕️ 紅豆冰一人一杯紅豆冰,大大杯,好滿足,奶夠多,紅豆夠稔,甜度同冰嘅份量都適中,咁大杯都飲清,好味😋⭕️ 公司三文治有用心整,方包烘到金黃色,午餐肉煎得夠香,生菜同蕃茄都新鮮夠爽,如果多啲牛油仲正,滿意收貨😊⭕️ 焗牛脷飯有4大塊牛脷,唔羶夠稔,飯底有炒唔濕,蕃茄汁甜酸剛好,好開胃。作為一間茶記,已經非常稱職,如果唔係點會星期日工商區都要排隊?附近其他茶餐廳都無滿座。走時見到其他人食嘅午餐,焗芝士西蘭花海蝦球飯,見到啲蝦都幾大隻,而咕嚕肉飯係一碟咕嚕肉+一碗白飯,碟咕嚕肉都幾多,抵食,下次再去試其他嘢食先,不過要再早少少去,否則就要排隊。
⭕️ 紅豆冰
⭕️ 公司三文治