2020-06-28
小編之前喺IG見到有同伴分享喱個地方,睇相已經感覺好舒服!野食又吸引!就Bookmark左好想去♥️其實小編試過摸門釘一次,因為佢周末無冇得book位既,小編有日同中同喺星期六上去諗住食下野食下相啦,點知撞正個日有workshop,不對外開放💔😭但係好好彩,今次小編早一日打電話去問定伯唔伯開門之餘,去到仲要唔洗等位,有最後一張枱!仲要係打卡既Corner位📸 幸福🥰.#特濃朱古力 🍫 配 #DIY連豬拉花 🐷杯朱古力嘅味道呢就唔算特別,但係重點就一定係可以比自己嘗試下畫個連豬圖案啦🤩 唔知大家又覺得小編畫成點呢😜.#黑松露蝦芝士焗薯 🥔小編其實係好鍾意食番薯,薯仔,芋頭喱類型嘅食物,所以Menu上面有焗薯小編都好興奮!🤤 而佢其實係有唔同嘅味道嘅咁就要等Staff同你介紹翻,而今次呢個黑松露鮮蝦亦都係Staff推介我哋食嘅!😉 不過小編覺得黑松露嘅味道比較淡,而且佢蝦肉其實係Max埋左部份嘅薯仔再擺番落個薯仔入面然係焗既,份量唔算多,所以食落口嘅存在感就會相對比較低🙈.#All Day Breakfast 🍳大家睇相都見到呢份全日早餐呢就會比平時其他舖頭款式少d,基本都係有雞蛋腸仔茄汁豆
#特濃朱古力 🍫 配 #DIY連豬拉花 🐷
#黑松露蝦芝士焗薯 🥔
#All Day Breakfast 🍳
大家睇相都見到呢份全日早餐呢就會比平時其他舖頭款式少d,基本都係有雞蛋腸仔茄汁豆多士同埋薯角~😙 不過我覺得重點係佢佔咗成隻碟差唔多一半嘅沙律🥗 (焗薯嗰份都有㗎!) 味道好清新同開胃!小編同朋友仔就真係每人掃曬一份啦😋
#蝶豆花伯爵茶千層蛋糕 🍰
呢個千層蛋糕好好好好好好好味呀!其實呢小編就唔係食過好多次千層蛋糕,佢應該係第三件😆 但佢絕對係我最鍾意,覺得最好味嘅一件!🥳 佢嘅忌廉有好香嘅伯爵茶味,入口唔甜膩,正👍🏻 而小編就唔知蝶豆花係咩味,食落口有陣好似薰衣草嘅味道,唔知岩唔岩😂 絕之好味啦💯
🏆 「豬」味指數:7/10 不過加埋環境嘅話就好高分啦!😍
📌 溫馨提示:如果大家有時間可以平日去嘅話記得預約!如果要週末去嘅話就記得事前打電話問清楚啦😉 好好享受叉叉電🔋