2021-06-05
平時唔係經常嚟到觀塘食嘢,今日朋友嘅介紹之下就嚟咗呢一間餐廳食。如果唔係因為佢介紹我都唔識得去工廈裏面搵好嘢食。一入到去都幾乾淨光鮮,可能因為星期一嘅關係唔算好多人,算係幾清靜。我哋兩個人各自叫咗兩個餐,一個廣島蠔意大利飯同埋一個雞扒意大利飯。前菜有一個沙律同埋餐湯,沙律係蘋果薯仔沙律,幾清新同埋唔會太多醬搞到好肥膩,餐湯就係蘑菇湯,唔算十分濃郁但係都食得出係自己煲嘅,所以中規中矩啦。至於主菜意大利飯,雞扒意大利飯個雞扒燒得好香,而意大利飯個醬汁亦都好好味。廣島蠔意大利飯睇落好細份但係事實上都幾多下,如果青醬意外地同廣島蠔都幾夾。我哋另外加咗個雞翼不過一開頭嘅時候漏左單所以都等左一陣,味道就一般啦冇乜特別。至於甜品方面,跟餐會送一球雪糕,不過就有啲失望啦係雪到非常之硬嘅。