2020-10-23 91 views
男友今日係觀塘剪頭髮,我收工之後就行落觀塘同佢一齊食晚飯~突然之間好想食肉燥飯😅 俾我係Openrice搵到呢間評價非常唔錯既台灣野✌️我地叫左一份台灣五寶拼盤肉燥飯便當加蝦仁捲,五香滷蛋,魚鬆肉燥時菜,甘梅薯角,同埋一杯 蜂蜜仙草加山粉圓 (我好中意啲台式飲品可以揀溫,唔駛等因為太熱飲唔到👍)拼盤肉燥飯賣相勁吸引,勁多唔同款既餸圍住啲肉燥飯😍青瓜好爽脆,酸得黎帶少少甜勁開胃~蝦仁捲同香腸都係熱辣辣😋 蝦仁捲除左有彈牙既蝦仁之外,仲有啲類似瓜既配料係裡面,口感好豐富~貢丸非常彈牙👍甘梅薯角既話梅粉俾得好豪爽😂 裡面係好甜既蕃薯,唔油膩,配話梅粉好夾👏五香滷蛋面頭嘅醬油味好突出,所以唔太食到“五香”既味道,不過個醬油幾好食,就咁食都唔會太鹹,送飯食又一流👍台灣肉鬆既口感真係特別鬆化, 入口即溶嘅感覺 ,好好食😋我試左一啖蜂蜜仙草山粉圓,飲落勁重蜂蜜味👍👍 真材實料,啲山粉圓好有咬口~套餐包主食同飲品五十零蚊就有交易,台灣菜既晚飯黎講真心抵,仲要咁好食同食完都唔口渴,一定會再黎😆
男友今日係觀塘剪頭髮,我收工之後就行落觀塘同佢一齊食晚飯~
台灣五寶拼盤肉燥飯

拼盤肉燥飯賣相勁吸引,勁多唔同款既餸圍住啲肉燥飯😍
青瓜好爽脆,酸得黎帶少少甜勁開胃~
貢丸非常彈牙👍
甘梅薯角

五香滷蛋

肉鬆肉燥時菜

台灣肉鬆既口感真係特別鬆化, 入口即溶嘅感覺 ,好好食😋

2020-10-22
Type of Meal