2021-10-12 169 views
今日去觀塘交收,所以約朋友仔去咗駱駝漆大樓搵食,最後我揀咗呢間日本餐廳,我地揀咗精選二人套餐 ($796/2位),見樣樣都有啲,所以就點來試下。前菜先來一個1️⃣時令沙律 - 生菜絲,脆米,蕃茄仔,黑芝麻配上酸酸甜甜的醬汁,十分開胃再來就是2️⃣刺身盛六點:🥢秋刀魚、🥢拖羅、🥢三文魚腩、🥢廣島蠔、🥢帆立貝、🥢赤蝦刺身十分新鮮,有魚油香氣,赤蝦爽口彈牙,廣島蠔有點creamy3️⃣壽司盛三點:🥢醬油漬劍魚腩、🥢油甘、🥢碎蔥吞拿魚,配上數條漬牛蒡,店員細心提點我們最後才吃醬油漬劍魚腩,因為比較濃味。4️⃣吉列和牛丸子 - 和牛肉味香濃,炸得外脆內軟,香氣撲鼻最後再來一個5️⃣壽喜燒鍋物:🥢澳洲產M9和牛100g - 大約有3 塊,和牛油脂分佈平均,牛香味濃,配上日本雞蛋一起吃,令和牛更加滑🥢北海道豚肉 100g - 大約有 4 塊,豚肉嫩滑其他鍋物也不錯食飽飽之後就一定要食甜品啦。6️⃣是日甜品 - 是豆腐雪糕,蛋糕面用槍微微燒過,吃時有陣陣焦香,豆腐味也很出。

時令沙律

廣島蠔
三文魚腩

吉列和牛丸子

🥢北海道豚肉 100g - 大約有 4 塊,豚肉嫩滑

澳洲產M9和牛100g

其他鍋物也不錯

食飽飽之後就一定要食甜品啦。

豆腐雪糕

廣島蠔