1K
2020-04-07 76 views
朋友某天晚上話想食日本餐,於是佢就帶左我黎觀塘工廈度揾好野食甘話,去左一間叫丼灜既日本餐廳,餐廳好別緻燈光比較柔和,仲掛住左d特別既日本燈籠,坐位分佈平均,坐低左仲有一細張抹手機用既消毒紙巾同消毒搓手液供客人使用,令客人食得放心,食物方面:我地叫左一個特選牛肉烏冬配壽喜燒窩,牛肉份量好多好抵食,加左$20轉烏冬,烏冬煙韌彈牙,湯底味道濃郁。仲配有三片刺身,三片都好厚切。甲羅燒松葉蟹肉丼:推介呢款真係貌相好靚,蟹膏同鵪鶉蛋攪拌後,再同珍珠米一齊食,蟹膏味香濃,仲有滿滿拆好左既蟹肉同玉子,真係好好味。小食我地叫左碎葱吞拿魚海膽卷4件吞拿魚配海膽既鮮味一啖一口。仲有脆炸流心粟米餅:唔會太油,好creamy既粟米餅外脆內軟。如果份量可以多d就更好。金菇肥牛卷:朋友對燒物有興趣所以叫左金菇肥牛卷食,即叫即燒,燒到岩岩好唔會太燶同韌。上菜速度快,下次一定會介紹俾其他朋友再黎食。

我地叫左一個

上菜速度快,下次一定會介紹俾其他朋友再黎食。