2017-05-25
荔枝角貴為香港既傳統工業區 一向俾人感覺較悶熱擠迫 食野既地方通常都係打工仔飯堂但隨住 D2place 等"文青系"商場進駐後 野食既選擇越黎越多 連周邊既工廈亦偷偷起革命 開多左好多有質素既餐廳 其中一間就係Bondi其實早兩年小妹同小胖男友都去過中環既Bondi食過lunch覺得幾好食(唔知係咪同一間黎架呢 )餐廳地方寛敞 簡約 播既音樂亦非常有品味 當日就聽到日本樂隊Love Psychedelico既歌我地兩個人各自點左一個set lunch不得不提 跟餐既自家制麵包非常好味 小麥味濃厚除左餐包同沙津 我地仲追加左炒什菌同咖哩薄餅 估唔到餐廳既薄餅都唔錯無懼肥胖 main course我點左超巨型既burgerCheese Burger味道濃郁 每一啖都係濃濃既芝士同牛肉味 而且份量好大 一個人勉強先食得晒成個另一邊廂 小胖男友就叫左個慢煮鴨胸由於小妹唔太食鴨 所以無試到嘆住精緻既飲品同甜品 過左一個悠然既週末下午
餐廳地方寛敞 簡約
我地兩個人各自點左一個set lunch