2024-11-07
今日去到同事推介呢間主打食豚肉嘅餐廳食飯🐷,當然佢仲有其他嘅肉類,但係既然係食豚肉嘅專門店,我哋當然只係集中食豚肉😎。千層吉列豚(芝士流心)🏢🧀配漢堡包🍔、牛油果醬🥑我開頭都以為係一個普通嘅吉列豬扒漢堡,但係一咬落去之後就明白點解會叫做千層,因為真係好多層嘅豚肉疊埋一齊😱,中間仲有啲芝士流出嚟,好有多汁亦都好有層次感😍,每一啖都食到千層嘅感覺,呢個真係有驚喜👍。至於薯條🍟或者其他配菜,味道就正正常常。北海道戶米豚(香煎)配秘製咖喱湯烏冬🐷🍜佢哋嘅戶米豚,肥肉會比較多,我地簡左香煎,果然無選錯🤩,因為又香口又唔油膩🥳,佢哋都煎得好好啱啱好熟,肥肉咬落爽口、豬肉有肉汁,真係對得住係招牌菜🥰。至於湯咖喱湯烏冬就係比較特別,佢唔係日式咖喱而係印度咖喱🇮🇳,呢個有少少出奇,亦都有少少辣🌶️,如果想叫嘅朋友就要注意一下。夕燒🌅☕佢哋個咖啡味道有質素,配有橙肉嘅橙汁,好似飲緊無糖嘅橙味朱古力咁,個配搭幾新奇,亦都好夾。Unbloodymary🩸🥤呢杯果汁味好重好清新,都係好飲嘅推介。呢間餐廳食物有特色、有質素,特飲都係有誠意同埋出面少見既菜式,推介畀大家黎試一下!地址:觀塘成業街15-17號成運工業大
千層吉列豚(芝士流心)🏢🧀配漢堡包🍔、牛油果醬🥑
北海道戶米豚(香煎)配秘製咖喱湯烏冬🐷🍜
夕燒🌅☕
Unbloodymary🩸🥤
呢杯果汁味好重好清新,都係好飲嘅推介。
地址:觀塘成業街15-17號成運工業大廈3樓303室
@Kitto Katsu