有冇朋友同我一樣 😗留喺香港會周圍搵唔同國家嘅餸菜 🥢 扮自己去咗轉旅行 ✈️ 緩解下舖旅行癮 🥲上次就介紹咗英國菜 🇬🇧 今次就嚟試吓呢間法國私房菜🇫🇷 《午市套餐篇》出面放咗任飲唔嬲嘅檸檬水同伯爵茶 🍋.🔸粟米忌廉餐湯 | ⭐️: 3.6/5 午市套餐會附送一杯餐湯 🥣 每日都會唔同今日就試咗佢個粟米忌廉湯 🌽忌廉味都幾濃 入面有啲粟米渣 多咗啲口感份量唔會話好多 但肚餓嘅話都可以頂下肚因為主菜都係即叫即整 🔥 需要等一陣 🕐.🔸 煎虎蝦龍蝦汁寬帶麵 $98 | ⭐️: 4.3/5 今餐最愛 ❤️ 呢間餐廳煮嘢好有誠意所有意粉都係老闆手工製造 👍🏻 係今時今日香港呢個速食文化嘅世代 仲要堅持𝘏𝘈𝘕𝘋-𝘔𝘈𝘋𝘌真係唔容易 ☺️ 真心幾欣賞 👏🏻虎蝦好新鮮 煎得好香 🦐 麵入邊都夾雜咗啲龍蝦肉 😳龍蝦汁味道濃偏鹹一開頭覺得佢唔係好大碟 但發入面個底原來鋪咗好多意粉 😂 所以食到後尾好飽 🤰🈵️.🔸西冷扒 配薯蓉 大啡菇 紅酒汁 $118 | ⭐️: 3.9/5 菇控表示最鍾意佢個炸大啡菇 😂🍄利申好少嗌西冷扒食 所以覺得無咩資格評論🤷🏻‍♀️同行朋友表示唔係太濃牛味🐂薯蓉份量都幾大 一定夠飽 😬百幾蚊

有冇朋友同我一樣 😗

同行朋友表示唔係太濃牛味🐂
薯蓉份量都幾大 一定夠飽 😬
百幾蚊食到擺盤咁靚嘅西冷扒 CP值都唔錯 📸️
西冷扒

🔥 食完飯之後都可以考慮買佢哋嘅急凍食材包, 有油封鴨髀、羊架etc. 返屋企加熱就食得啦

整體黎講, 狸貓覺得呢間小店值得支持 💪🏻
因為間鋪喺樓上 人流唔係話好多
但睇得出兩個老闆好用心咁經營 ❤️