今日放工約了好友在觀塘晚餐朋友話想去駱駝漆大廈行下,行行下有點餓,見到有食日本菜就入去試門口望入去,地方夠大而且好寬敞舒適地方大又名多坐位,很有空間感,全部枱都以木製,夠簡約和舒適的環境睇到呢個餐牌又有壽司和刺身急不及待就落order la~時令刺身盛包括有拖羅,油甘魚,金目鯛,牡丹蝦,活赤貝,海膽和鯛魚;一黎到已非常奪目(廣島蠔是叫壽司盛送兩隻),各樣刺身都萬分新鮮!樣樣都新鮮大塊,而且鮮甜美味十分有口感,食到讚不絕口尢其藍旗拖羅,又大塊又新鮮,入口即溶!大愛!食完令人回味無窮!時令壽司盛有油甘魚、左口魚、赤身、帆立貝、北寄貝、甜蝦、赤貝、赤海蝦、帝王玉子和藍天使蝦,一看落去件件都很用心精緻去人製作各種都很鮮甜美味我覺得最特別的是藍天使蝦第一食,這種蝦很重海水味很特別,也能帶出鮮甜味即開廣島蠔刺身再encore 廣島蠔入口除了鮮甜味,還好creamy 好肥美的感覺好回味好掛念的味道未食過即開既廣島蠔,通常都是食冰鮮多。推介,午市叫定食可+$10換購即開廣島蠔脆醬千島炸蠔入口香炸,炸的皮好鬆脆,能保留肉蠔的鮮味一口吉列芝士黑豚整個芝士黑豚都好夾,吉列香脆再配上醬汁更加滋味半隻芝士龍蝦佈
今日放工約了好友在觀塘晚餐

門口望入去,地方夠大而且好寬敞舒適

睇到呢個餐牌又有壽司刺身
急不及待就落order la~

時令刺身盛

時令刺身
(廣島蠔是叫壽司盛送兩隻),各樣刺身都萬分新鮮!
樣樣都新鮮大塊,而且鮮甜美味十分有口感,食到讚不絕口
拖羅(藍旗)

尢其藍旗拖羅,又大塊又新鮮,入口即溶!
大愛!食完令人回味無窮!

時令壽司盛

時令壽司
各種都很鮮甜美味

再encore 廣島蠔
入口除了鮮甜味,還好creamy 好肥美的感覺
好回味好掛念的味道
未食過即開既廣島蠔,通常都是食冰鮮多。

推介,午市叫定食可+$10換購即開廣島蠔

脆醬千島炸蠔
入口香炸,炸的皮好鬆脆,能保留肉蠔的鮮味

一囗吉列芝士黑豚

一口吉列芝士黑豚
整個芝士黑豚都好夾,吉列香脆再配上醬汁更加滋味

佈滿著芝士
好濃郁的芝士,焗的程度岩岩好,龍蝦都很新鮮美味

最後又點少得甜品,分別點左綠茶雪糕和360牛乳雪糕
兩款都味道豐富,很細滑

整體來說,服務一流
食物質素比預期好,沒有想到係工廈內都有間出色的日本料理,很值得推薦,所有食材都很新鮮,品質保證!價錢中肯!會再次光顧的餐廳

時令刺身盛
拖羅(藍旗)