2023-11-15
荔枝角工廈有唔少餐廳,今次朋友帶我去億利工業中心食平民Fine Dining - FAB Kitchen, 餐廳主打法國和意大利Fusion菜,環境闊落,藍色格調優雅。我哋叫左個Set Dinner | $688,可以揀兩個Salad或Soup, 兩個Appetizer和兩個Main Course, 仲有麵包和飲品;另外A La Carte Menu選擇都唔少,性價比高,大力推薦!麵包熱辣辣好香芝麻味,外脆內軟,加埋牛油更好味Salad and Soup法國珍珠蠔周打魚湯,珍珠蠔飽滿有鮮味鮮芒果大蝦沙律,芒果沙律好清新,大蝦好大粒和爽口Appetizer自家刁草醃製挪威三文魚肉質鮮嫩,油脂均勻,經過草醃製後提昇咗三文魚口感和味道帕瑪火腿片無花果肉質柔軟,鹹度適中,配埋無花果一齊食原來係咁夾Main Course法式脆皮烤鴨胸 藍莓香醋醬鴨胸肉烤至外皮酥脆,而肉質仍然keep到鮮嫩多汁,同時保留了鮮味,再配上藍莓香醋醬,令鴨胸肉味道更加突出烤紐西蘭草飼鹿柳 胡桃牛油南瓜 帕瑪森芝士 黑松露草飼鹿肉比普通牛肉更嫩滑, 有細膩紋理和豐富肉汁,烤制後保持鮮嫩多汁。南瓜嘅甜味與胡桃牛油口感互相融
Salad and Soup
Appetizer
肉質鮮嫩,油脂均勻,經過草醃製後提昇咗三文魚口感和味道
肉質柔軟,鹹度適中,配埋無花果一齊食原來係咁夾
Main Course
草飼鹿肉比普通牛肉更嫩滑, 有細膩紋理和豐富肉汁,烤制後保持鮮嫩多汁。南瓜嘅甜味與胡桃牛油口感互相融合,增添層次感。帕瑪森芝士嘅奶香味和松露濃郁香氣,創造美妙嘅味覺體驗