2017-01-23
係荔枝角番工既我地, 想食得平又有咁上下質素, 一定會去Very Good food court (我地多數叫 "Food court") 裡面D 野食有平有貴, 難得就放假, 今日一於去食高質D 既Pati ! Pati 係food court 中間既一間西餐廳, 入面有意粉, 有沙律, 沙律仲可以自選配料。想食輕盈D 又得, 飽肚D 都得 呢到有是日精選, 每日都有新款式比你揀, 點都唔會厭。 意粉都有唔少選擇 淨係沙律都有5 款選擇 ! 醬燒豬肋骨睇落都好Juicy ! 有香橙味既鴨脾, 擺得好有型有款咁 仲有好多大大件既三文治 最後筆者同朋友都係揀左自選午餐。筆者選擇係:沙律 Caesar Salad配菜 千層薯仔主菜 香橙燒汁鴨脾Caesar Salad 味道好豐富, 筆者有D 怕食太清淡既野。呢個沙律有唔少配料, 麵包脆粒, 芝士粉, 煙肉塊等等。健康得黎味道又唔會太單調。千層薯仔幾飽肚, 每片薯塊都有幾多黑椒。筆者有D 怕辣, 食起黎覺得黑椒落得有D over。鴨脾加上香檻汁個效果幾有驚喜, 酸酸甜甜既味道好容易勾起食慾, 正! Waffle 好脆口, 配番香橙燒汁食都唔
呢到有是日精選, 每日都有新款式比你揀, 點都唔會厭。
意粉都有唔少選擇
淨係沙律都有5 款選擇 !
醬燒豬肋骨睇落都好Juicy !
有香橙味既鴨脾, 擺得好有型有款咁
仲有好多大大件既三文治
最後筆者同朋友都係揀左自選午餐。
筆者選擇係:
沙律 Caesar Salad
配菜 千層薯仔
主菜 香橙燒汁鴨脾
Caesar Salad 味道好豐富, 筆者有D 怕食太清淡既野。呢個沙律有唔少配料, 麵包脆粒, 芝士粉, 煙肉塊等等。健康得黎味道又唔會太單調。千層薯仔幾飽肚, 每片薯塊都有幾多黑椒。筆者有D 怕辣, 食起黎覺得黑椒落得有D over。鴨脾加上香檻汁個效果幾有驚喜, 酸酸甜甜既味道好容易勾起食慾, 正! Waffle 好脆口, 配番香橙燒汁食都唔錯。
筆者朋友就叫左好唔同既配搭
沙律 華多夫沙律
配菜 西蘭花及椰菜花
主菜 巴馬火腿車打芝士三文治
華多夫沙律會多D 沙律醬, 會用多D 生果, 例如蘋果, 葡萄乾等。食落爽口同口感濕潤好多。望見咁多西蘭花同椰菜花, 筆者真係不得不佩服友人既健康指數。最後巴馬火腿車打芝士三文治有D 乾身, 芝士同巴拿馬火腿味道都好濃, 火腿味都要食左一段時間先會慢慢滲出。唔介意食物太乾身既食友可以試一下, 味道其實都幾好。
呢餐Lunch 都算豐富喇...耐唔耐食下都真係幾嘆, 有種突然升級做中環上班族既感覺。