2012-01-10 29 views
星期日下午係彩虹道體育中心打完波朋友帶左我去工業村搵食, 心諗星期日工廠區泠清清有咩好食呀, 行到呢間門面以綠色為主嘅鋪頭覺得好清新, 原來係食越南菜。小小的一間鋪座位不多. 裝修幾雅致, 幾舒服! 串燒雞同豬 : 雞肉有D實,豬肉香滑多汁很入味,值得一讚係配上沙嗲醬香濃惹味! 札肉紙米卷 : 米紙煙煙攰攰,幾軟滑加埋魚露一齊食, 酸酸辣辣, 好清新朋友請唔知幾錢, 不過睇餐牌一般都係$20幾-$40幾一個菜,都算抵食呀!服務都唔錯, 伙計幾熱心 ,要加水好快就送到!下次要再去試下其他款式!
位不多. 裝修幾雅致, 幾舒服!
咸檸七 : 味道跟一般餐廳一樣, 冇咩特別!
酸辣鳳爪 : 雖然天氣比較涷 , 呢碟涼拌鳳爪醋味跟辣味都很透進鳳爪裡面,酸酸地好開胃!
煲仔翅 : 幾十蚊有真翅, 算係咁啦
抄什菇 : 好爽, 好好味!
串燒雞同豬 ;札肉紙米卷
炭燒大頭蝦 : 隻頭蝦真係好大,有殼蝦燒得好香, 但蝦肉有D過熟

下次要再去試下其他款式!

2012-01-08
位不多. 裝修幾雅致, 幾舒服!
咸檸七 : 味道跟一般餐廳一樣, 冇咩特別!
抄什菇 : 好爽, 好好味!
煲仔翅 : 幾十蚊有真翅, 算係咁啦
串燒雞同豬 ;札肉紙米卷