2018-03-20 246 views
觀塘係其中一個工廠大廈的集中地,亦係美食天堂! 今次同朋友搵到間環境舒適,食物美味的餐廳! *雖然餐廳係樓上舖,但係招牌及指示都清晰易明,跟住指引就可以搵到餐廳,我同朋友都係路痴,但係跟足指引行 ,係地鐵站一出唔洗10分鐘就上到餐廳*店內環境舒適,十分寬敞,而且座位多之餘,檯桌分佈距離適中,適合大班朋友一齊去聚會的聖地! 室內的擺設和壁畫也令人望落十分舒服和吸睛,可見餐廳設計落足心機!*有“選擇困難症”嘅我地,見到咁多美食心大心細,餐廳員工見到我地咁苦惱,就好有耐心咁向我地一一介紹餐廳的特色菜式同埋選擇,最後,我地揀左$218蚊每位 任食! *前菜方面沙律菜十分新鮮,仲有攪拌好的芝士螺絲粉和涼拌青瓜,食主菜前夾碟前菜食下,非常開胃,回味無窮!*黑椒燒汁* 紅酒燒汁*餐廳職員非常專業,燒牛肉任食,要幾多份量,佢地都會切得靚靚咁上碟,簡直係酒店級待遇!主菜方面,每日嘅主菜都會唔同,入座後餐廳職員都會話俾我地知今晚嘅主菜係邊兩款,今日嘅主菜有燒牛肉和德國燒豬手!牛肉可以隨時任添, 但係德國燒豬手需要添嘅時候就需要同餐廳職員落單,即叫即烹,豬手唔會凍曬,上檯果陣係岩岩出爐嘅狀態!*德國燒豬手*

忌廉湯配前菜

沙律前菜

*前菜方面

黑椒燒汁牛肉

*黑椒燒汁
紅酒燒汁牛肉

* 紅酒燒汁

今日嘅主菜有燒牛肉和德國燒豬手!
豬手唔會凍曬,上檯果陣係岩岩出爐嘅狀態!
德國燒豬手

*德國燒豬手
薯菜
*薯菜都係任添,都需要同餐廳職員落單
上檯的薯條香脆可口,仲係熱辣辣,口感極佳!
生蠔
餐廳的優惠好抵!用優惠價+$10 一隻生蠔,即叫即開,好鮮甜,d蠔又Creamy,愛蠔人士必試!

特色甜品
*甜品都係任食! 每碟甜品都製作用心,擺設及造型設計都別樹一格,睇得又食得!

桌球檯,任玩,食飽飽仲可以一展球技,做下運動。
唔洗去PartyRoom都可以玩到的飛鏢機,又想食高質晚餐,又想同朋友有飯後娛樂,呢間餐廳俾到我驚喜! 有得玩有得食,一條龍服務,飯後唔洗花時間轉場去玩,真係好方便,幫我同朋友們減省了很多不便之處! 讚!
Type of Meal
Dinner