2023-03-23
日月堂位於觀塘工廠大廈內,餐廳裝修簡約工業風,座位寬敞闊落。餐廳主打台灣牛肉麵,又有多款台灣小食、便當、捲餅和其他台灣飲品。餐牌多樣選擇,食物性價比高,值得大家幫襯。牛三寶麵(牛腱肉,牛筋,牛肋條) $80香濃湯底有配有紅蘿蔔、白蘿蔔和菜,有好腍滑既牛腱肉,好香口嘅牛肋條,和好淋既牛筋,整碗麵非常豐富!宜蘭花枝丸 $38花枝丸炸到外脆內嫩,香口,夠爽,入口彈牙,真係有一條條墨魚肉,真材實料!蚵仔煎 $42蚵仔煎係台灣最出名嘅食物之一,餅醬夠淋食落唔會滯,蚵仔鮮甜,芡汁濃度剛剛好,有提鮮嘅作用。炸排骨便當 $62除左有炸排骨,仲有鮮菜、酸菜、鹵蛋,和鹵肉飯,鹵肉大大粒好送飯,成碗飯勁大碗,食完好飽肚。熱柑桔檸蜜綠茶 $11(優惠價) 綠茶酸酸甜甜,好飲醒胃。凍黑糖珍珠奶茶 $26 (加胚芽+$6)黑糖珍珠奶茶唔會好甜,我加左健康既胚芽喺面頭。
牛三寶麵(牛腱肉,牛筋,牛肋條) $80
宜蘭花枝丸 $38
蚵仔煎 $42
炸排骨便當 $62
熱柑桔檸蜜綠茶 $11(優惠價)
綠茶酸酸甜甜,好飲醒胃。
凍黑糖珍珠奶茶 $26 (加胚芽+$6)
黑糖珍珠奶茶唔會好甜,我加左健康既胚芽喺面頭。