2017-08-12
本身今晚約左幾個舊同事聚舊,但不幸遇上地鐵故障,打俾餐廳,餐廳好好咁話幫我留枱,加分我地最後都係遲左幾個字到。餐廳位置都離地鐵站有啲距離,都要行2,3個字先到。雖然今晚係平日,但從餐廳既透明玻璃窗見到入面已經有八九成枱坐滿客人,當中有唔少係外國人。入面既燈比較暗,播住英文歌,環境舒適,令人好放鬆呢間餐廳係主要食墨西哥美國菜,呢個組合幾特別。坐低冇耐即有麵包食,麵包好鬆軟,既有香草味又有夾雜住小茄子肉係麵包入面,配埋橄欖油及黑醋點黎食,味道好夾Sharing plates我地叫左牛油果三文魚籽蟹肉脆餅。外表望落去,幾colorful下,牛油香口,三文魚同蟹肉fresh,三樣野mix埋幾夾喎!個餅底脆而香口另一樣小食,就叫左個snacks platter。呢個拼盆好豐富,有3樣野食,仲有唔同醬可以點。雞翼有2款可以揀,有亞洲風味同水牛城辣雞翼,我地揀左後者,一咬落去雖然都幾辣,但好野味,忍唔住會食曬吉列炸蝦,外脆而不油膩,蝦爽口!另外,仲有墨西哥芝士洋蔥餡餅,餡料豐富,好有口感,配埋牛油果醬,味道一流扒類方面,見menu廚師推介左燒日本穀飼有骨豬鞍,仲有4款小菜可以俾你揀,我地揀左炸薯條。
我地最後都係遲左幾個字到。
餐廳位置都離地鐵站有啲距離,都要行2,3個字先到。
入面既燈比較暗,播住英文歌,環境舒適,令人好放鬆
呢間餐廳係主要食墨西哥美國菜,呢個組合幾特別。
扒類方面,見menu廚師推介左燒日本穀飼有骨豬鞍,仲有4款小菜可以俾你揀,我地揀左炸薯條。薯條既長又結實,好有薯味,茄汁都正
而個日本穀飼有骨豬鞍肉質鮮嫩,口感一流,又多汁,而且脂肪比例好少,就咁食都已經好味,但都可以點埋醬料食,令肉既鮮味更出
而Pasta就試左什錦海鮮意大利飯。平時食出面餐廳既呢個意大利飯係冇咩海鮮係入面架,但呢間餐廳海鮮既種類都幾多,有蝦,帶子,蜆,青口,魷魚等,每樣海鮮都好入味,而且新鮮,呢個意大利飯個飯身有小小硬,但我地都覺得唔錯
我地幾個女仔好大食,仲叫左燒美國肉眼扒,有成10安士!今次小菜就配左焗芝士通心粉。一切塊肉眼扒,就已經感覺到好腍,切開見到都唔會過熟,食落口,有燒過既香味,肉質夠juciy而個芝士通心粉都好食,芝士唔會漏 !
呢間餐廳既飲品種類多,有cocktails, mocktails, bellinis, 沙冰,coffee等等
我order左杯peach bellini,係雞尾酒黎,飲落酒味幾出,但都有小小既peach味,唔會俾酒味遮曬,又幾好飲喎!
我地吹得太耐,一杯唔夠飲,每人再叫多一杯,而我第二杯就揀左Konom, 係mocktail黎,呢杯係由pineapple,orange,同埋cranberry組成既果汁酒,味道清新,可以消濟
餐廳既同事幾好,會同我地吹下水,服務又周到,野食又有質素,我會再黎食