2024-08-14
今日喺灣仔早收工,朋友未收工,又有d餓,又想揾個地方坐,喺個轉角遇到間,有好大個玻璃窗,好光猛嘅鋪頭,因為咁望左入餐廳,見5點幾有咁多人食,會係乜餐廳?原來係甜品鋪,啱曬我口味,就揀你黎食d野la一揭開個餐牌就見到榴槤,都覺得係要揀榴槤,選擇好多,眼到眼花撩亂之陣,見到有窩夫食,又幾喎,好似飽肚d咁,既然有d餓,不如嗌曬兩樣la⭐榴槤水晶珠一落枱嘅賣相已經好靚,榴槤雪糕加榴槤蓉,面頭再放水晶珠,香濃嘅榴味,同埋水晶珠嘅口感,好正呀🤤最值得讚嘅係,食到尾d雪糕都未溶嫁,因為佢好有誠意,係用冰碗裝甜品😍⭐️布蕾醬焦糖脆脆雪糕牛角窩夫一落枱嘅時候覺得舊個窩夫咁細舊,一開始切開都冇為意,食左啖先發覺,口感咁嘅,咁似牛角包嘅,先認真睇返menu,係我怪錯左佢🙇♀️🙇♀️🙇♀️原來佢唔係普通窩夫,係牛角窩夫,大眼睇過龍,見到窩夫就啱,不過有意外收獲,食完牛角窩夫就愛上左,可能我本身鐘意食牛角包嘅關係,個牛角窩夫可以跟埋個雲尼拿雪糕食,或者點Brulee焦糖醬食,又係另一番感覺意外收獲,兩個甜品都好食,不過牛角窩夫就真係好有驚喜😋
⭐榴槤水晶珠
⭐️布蕾醬焦糖脆脆雪糕牛角窩夫
意外收獲,兩個甜品都好食,不過牛角窩夫就真係好有驚喜😋