2023-11-03 738 views
最近我同朋友去咗食燒肉,我搵路搵左一陣先搵到,原來大圍有幾多間都叫 616。首先,我地叫左「楓。和牛盛宴」~入面有好多肉肉,例如:鹿兒島黑豚肉、牛肋條、三角肩肉、肉眼上蓋、牛舌、牛腹肉同牛小排。全部嘅肉質都好鮮嫩!每一款肉都係燒之前已經好吸引,一食落 D肉香出曬黎,每一口都好滿足。其中我最中意係牛小排,個質地好細緻,入口酥化,真係令人巧巧食!而肉眼上蓋同牛腹肉都係有油花,入口嘅時候牛香四溢,回味無窮。除咗「和牛燒烤餐」之外,我仲試咗佢哋嘅「黑毛和牛牛柳」。即使係單點嘅肉都好出色,仲要送個小拼盤!黑毛和牛牛柳係屬於比較嫩嘅部位,佢嘅質地好有咬口,咬落去真係好嫩好滑,真係令人口齒留香。而且,服務員都好友善,環境又舒適。不過要留意一下,呢度嘅價錢相對較高,所以如果係預算緊張嘅朋友,就要諗清楚喇。

首先,我地叫左「楓。和牛盛宴」~

除咗「和牛燒烤餐」之外,我仲試咗佢哋嘅「黑毛和牛牛柳」。
即使係單點嘅肉都好出色,仲要送個小拼盤!

贈品
黑毛和牛牛柳
楓。和牛盛宴
Other Info. : 留意有加一架~
2023-10-25
$350 (Dinner)
贈品
黑毛和牛牛柳