2018-09-08
星期日同男人拍拖,趁好天打算去中環行下前中區警署遊覽下,首先醫飽左個肚先。揀左位於蘭桂坊內既burger bar, 地方唔算大,不過d burger卻大大份好吸引長方形既環境,只有十張枱左右,可以睇到廚房親身製作漢堡透明度高枱面準備好紙巾,手套同茄汁,另外有本詳細介紹既menu同落單紙俾我地慢慢選擇,仲有中英對照添。招牌流心芝士漢堡,內有安格斯牛肉同車打芝士,生菜,蕃茄,炒洋蔥同特有醬汁。果然一咬落去,d芝士流晒出黎,牛肉當然無得輸,洋蔥炒得好香,配合埋d醬汁,真心好好味每一啖都均勻食到唔同既味道,唔會互搶英式早餐漢堡,依個好特別,將平時出面食既早餐配搭出黎,大大份。除左主打牛,生菜,蕃茄,洋蔥,芝士外,仲有蛋,煙肉,配蕃茄醬,望落去已經好吸引,食落去層層都係唔同口感,蕃茄醬有幾夾喎值得推介加左2份小食,炸薯條配紫菜粉,睇住佢地新鮮炸起,好香脆呀,紫菜味都好香。意大利沙律,配搭柚子醋,好開胃。黎到蘭桂坊,當然要飲下啤酒,依度都有d有機啤酒可以飲,叫左杯Eel River Poster, 由烘焙巧克力加焦糖既混合,但唔會甜,反而帶出另一個酒香味,只有5.8%濃度最後食左個豐盛lunch,
意大利沙律,配搭柚子醋,好開胃。
最後食左個豐盛lunch,埋單都係3百幾蚊,中環區可以慢慢享受,算係咁喇。