2005-03-03
上星期同女友去到諾士佛台,行左一陣覺得呢間野唔貴又好似好多野食,於是入左去我叫左個Csytal,2appetizers+2main course因為驚食唔晒,女友只叫多1appetizer,1main course先講份量,細到無論基本上食完都好似冇食過野咁,我一個人食兩個set dinner都未必飽呀!appetizer我叫左美國珍寶蠔,軟穀蟹沙律珍寶蠔一隻,煎得幾香,唔錯軟穀蟹半邊,仲要係細隻既半邊,同迴轉壽司食到既冇分別,分鐘迴轉壽司仲好main course,我點了炸大蝦飯(本人喜愛吃飯並大食,所以dinner一定要有飯),烤羊架;女友點了龍蝦天使麵龍蝦天使麵,有兩隻兩隻手旨咁大既龍蝦仔,d麵ok,但龍蝦仔切極都切唔開,我都搞左一大輪先整開到俾女友食希望廚師下次係客人角度諗下啦烤羊架,都係好細件,但好食,羊肉唔會太熟,嫩口,而且個汁好好味炸大蝦飯,炸野好好難唔好食既,飯只係得我平時食既廿十份之一咁多,但d飯就真係我食左廿年黎最難食既飯,我諗世界上都好難搵到比佢更難食既飯喇;根本就唔係飯,糊狀的dessert,火焰雪山一叫要other兩份,所以冇叫,叫左個tirumisu,難食到
覺得呢間野唔貴又好似好多野食,於是入左去
先講份量,細到無論
appetizer我叫左美國珍寶蠔,軟穀蟹沙律
珍寶蠔一隻,煎得幾香,唔錯
希望廚師下次係客人角度諗下啦
dessert,火焰雪山一叫要other兩份,所以冇叫,叫左個tirumisu,難食到......連我個未整過野食既fd第一次整既tirumisu都好食過佢,兩個人食(女友喜歡吃甜品的)都食唔晒個個銀仔大d既tirumisu
提多一句,有餐飲冇dessert,有dessert冇餐飲
成間餐店最掂既係餐包,個包仔入面係芝士,好夠熱,牛油一查上面就溶,真係好正.所以女友又點多一籃,15蚊4個,都值得.
service唔算差,manager問我地一次要唔要酒,我地話唔要就冇再sales,唔會好煩
不過好奇怪,我食完個appetizer,waiter收野竟然收左我未用過隻叉,留返隻食過既叉俾我食main course,但好明顯我係冇郁過食main course隻叉架喎,唔通想洗少隻叉?!?
叫埋單第一次,應左我,但冇黎收, 應該係唔記得左,要叫第二次
環境冇樓下d餐館咁有特色,但都幾好,唔錯