2011-03-19
今日個妹提議話食樓下呢間任食,因為之前佢聽人講話都好食。就試吓啦~一入到去,已見9成人都係食小菜,成間酒樓得3枱人火鍋(連埋我地)已經覺得奇怪。。。但係因為曾經有好評,我都亦都決心一試。點知唔試又是可,一試把幾火佢一拎出嚟,係大集會咁咩都有咁係埋一碟,而唔係分碟,但都唔緊要,最緊要係有D野我地都冇叫,點解會咩都有啲咁係晒個碟到呢?而且,成碟都係雪到仲有冰咁拎出嚟有好多仲雪到火山口咁,其中一個潮州魚蛋,我地一直以為未到,一問之下。。。先知原來大集會碟上面嘅灰灰白白一粒粒火山口嘅野,就係!!!我地問個經理,當時個經理都猶疑咗一陣先答到我地呢碟大集會,應該係酒樓一早SET好咗,放入雪柜,因為唔多人食火鍋,所以雪到冰晒兼變晒味因為後來見到另外兩枱都係咁樣有呢碟一模一樣嘅大集會拎出嚟,我地就知道了!總結:豬潤,痴晒冰兼好腥豆腐,變味酸咗魚皮餃,雪到縮晒水,烚完出嚟,啲皮都冇晒彈力雲吞,雪到變冰,烚到浮面拎出嚟食,原來裡面仲係凍架,掉所有丸,全部都係雪到個心冰晒,浮晒面,其實入面仲係凍,有其他人一齊食,唔可以掉番落去烚架麻,所以都係 掉 收場只有菜係食得嘅,同埋自費$38嘅蚌X2總結:任食嘅野唔多
而且,成碟都係雪到仲有冰咁拎出嚟
總結:豬潤,痴晒冰兼好腥
豆腐,變味酸咗
魚皮餃,雪到縮晒水,烚完出嚟,啲皮都冇晒彈力
雲吞,雪到變冰,烚到浮面拎出嚟食,原來裡面仲係凍架,掉
只有菜係食得嘅,同埋自費$38嘅蚌X2
總結:任食嘅野唔多,唔值呢個價
因為全部野都係凍冰冰,跟本打唔倒。 (限時2小時)
老公番嚟唔飽兼要食面包
5個人埋單 $766
後話:我地將碟大集會叫侍應收走,話碟野有問題(可以食嘅都揀晒出嚟)佢竟然叫我地食埋佢!!!!!