琴晚同阿媽慶祝生日, 家姐book 左7:00p.m. 食呢間日本餐廳, 一入去睇落好似唔錯, 我地坐房, 環境都唔錯, 但係一見到餐牌已經比佢嚇親, 20切的刺身要$480......一碟胡麻醬波菜要$50......雜綿天婦羅$120......okok, 當做一次上等人, 黎到就食. 先講服務員, 個個都係小朋友, 我甚至懷疑夠唔夠16歲, ok, 細唔係問題, 基本每個waiter都好友善, 好願意服務, 但係個個都唔知自己鋪頭d 野, 問佢紙火煱同普通火煱有咩分別又唔知, 問佢個薄燒牛肉幾錢(因為佢個餐牌得相, 無價錢, 另一本就有價錢, 但係揾唔到薄燒牛肉, 原來個名唔到左.....), 有幾多件又唔知(相有6件, 問過先知原來得4件, 呃人咩!!!!), 無燒熳魚又唔講, 又話幫我地催單, 最後到我地話唔食要cut單走人先講. d 野食出得極慢, 茶都凍埋都未出, 催左幾次單, 出左一半野頂佢唔順cut 單走人去食大排檔!! 同d waiter 講話要cut 單, 夠敢死未黎gei 野食計埋落張單到比我地, 同佢講又傻下傻下咁問幾次有邊d 要cut,

先講服務員, 個個都係小朋友, 我甚至懷疑夠唔夠16歲, ok, 細唔係問題, 基本每個waiter都好友善, 好願意服務, 但係個個都唔知自己鋪頭d 野, 問佢紙火煱同普通火煱有咩分別又唔知, 問佢個薄燒牛肉幾錢(因為佢個餐牌得相, 無價錢, 另一本就有價錢, 但係揾唔到薄燒牛肉, 原來個名唔到左.....), 有幾多件又唔知(相有6件, 問過先知原來得4件, 呃人咩!!!!), 無燒熳魚又唔講, 又話幫我地催單, 最後到我地話唔食要cut單走人先講. d 野食出得極慢, 茶都凍埋都未出, 催左幾次單, 出左一半野頂佢唔順cut 單走人去食大排檔!! 同d waiter 講話要cut 單, 夠敢死未黎gei 野食計埋落張單到比我地, 同佢講又傻下傻下咁問幾次有邊d 要cut, 埋張單來來回回幾次, 又逐碟問我地有冇食過........審犯咩!!!! 最後我地都話要cut 單走人, 仲問我地個$1 蛋糕仲要唔要, 大佬呀, 我一早就叫你上ga 啦, 7:00等到你8:30 都未有得食, 你送比我都唔要啦, 仲問!!!!

再黎講野食, 原本諗住貴都唔緊要, 點知d 野食普通不過. 老實講唔係差, 只係一d 都唔值呢個價. 好似碟胡麻醬波菜, 份量得半個飯碗, 又唔係特別好食, 咁就$50.....雜綿天婦羅兩隻蝦, 一件矮瓜, 一件番薯, 一樣普通料$120..... 薄橈牛肉4件, 仲差過我出面食個金菇肥牛卷, 食落去無咩味, 仲要外面過熟, 入面太生, 煮得出咁gei 野算係另類才能吧, 咁又$120.....其他唔講啦, 都係天價份量少的普通料!!! 最後埋單$770, 一家5口好似無食過野咁, 之後走左去鵝頸橋街市食大排檔, 唔使$3005個人食得飽飽.

返到屋企睇d 食評, 嚇死人咩!!! 16個好評!??? 好啦, 睇下人地寫咩先, 好明顯係雜誌式推廣啦, 睇下d 相, 一個客人都無比你好似記者咁周圍影, 仲要有張相double 左, 揾人寫都影多兩張相唔好一張相share 用咁求其呀!!!
2013-03-15
Celebration