2022-09-03
上一手鋪位叫whitewood cafe,之前都有幫襯開,因為改左名之後食物環境都無變過,所以估計係改左名/轉手。星期6,3個人,1:30去到,預左要等位,問侍應使唔使拎飛,佢話唔使就咁排隊就得,前面大概有四至五group 人等緊,每台大約二至四個人嘅人等緊,我哋三個人,後面個台排緊六個人,我地排尾2.排咗大概九個字,開始有人走放到人入去,但係只限於放兩個人既客,如果你係四個人,只能夠繼續排隊.排隊嘅期間,有好多一個人或者兩個人嘅人,唔使排隊就直入,帶位男侍應一見到有吉台,就想盡辦法想將啲一位或者兩位嘅客塞晒落去,完全冇諗過要keep起某一啲位for四個人嘅客。如是者終於等到下一張係我哋,咁啱就有人開始走,然後佢又放咗啲一個人嘅客入去坐,你睇得出佢根本冇諗住要留一啲大枱俾你.最後咁啱又有一台客食完,佢能夠將張枱執出嚟,然後我哋諗住我哋入到去,個男待應竟然同我哋講:我想比六個人入咗去先,你哋再等吓睇吓四個人嗰啲幾時走.佢此舉令我地同埋後面個6個人都嘩然,我問佢點解唔係俾我哋入去坐住食住先,然後都有四人枱我哋就掉位,咁你咪可以free出嚟比六個人,佢話總之就係要比六個人先,你想坐就比兩個位
佢此舉令我地同埋後面個6個人都嘩然,我問佢點解唔係俾我哋入去坐住食住先,然後都有四人枱我哋就掉位,咁你咪可以free出嚟比六個人,佢話總之就係要比六個人先,你想坐就比兩個位你坐下。
最後我哋冇食到就走咗,雖然已經用咗一個鐘時間去等,但係我覺得佢哋嘅服務態度同埋安排係唔值得去消費,真心唔會推薦任何朋友去食,我自己都永遠不了,即使之前一路都有食開呢一間野,呢一次嘅體驗真係令人難以忘懷。
好想呢間餐廳知道一樣野,當市道唔好既時候,你想人地支持你,同你共渡時艱。
到市道好返既時候,你選擇用一副唔憂做既態度去營運。真心,不了。