今朝去買早餐外賣.見佢個收銀唔知行咗去邊,等咗一陣,見到有部外賣機,就自己篤.篤完等啫八達通嘅時候見到收銀幫個男人落緊外賣,而我已經出緊外賣單張飛佢都未落完單. 等咗15min,我去問外賣有未,佢話我12 號,仲有一張單喺我前面.繼續等. 卒之叫 11號,竟然係頭先個男人.我等多幾分鐘,再問收銀有未,佢話等多陣.我問佢點解頭先我落完單俾埋錢先,都遲過個男人. 佢完全漠視呢條問題. 無答過,扮忙 (其實無乜客,唔知忙乜). 卒之係 20 分鐘 之後 先至出到我個早餐!!! 一句唔好意思都無! 我只係喺商場樓上寫字樓返工,所以攞住外賣只係好短嘅路程.打開發覺隻紙杯俾碗面ang到凹晒,喺個缺口流晒啲嘢飲出嚟,成袋都係. 入面塊麵包當然報銷. 餐具,另外盒炒蛋,全部浸晒.已經因為遲出餐少咗時間食早餐,仲要抹檯,走去洗手盤搞一輪先有得食. 當然食物麻麻,個炒蛋多油多到可以再炒多碟菜. 以前試過堂食一次,都知道麻麻地. 今次貪方便,諗住俾多次機會. 以後寧願7仔買個包都唔會幫襯.
今朝去買早餐外賣.

繼續等. 卒之叫 11號,竟然係頭先個男人.
我等多幾分鐘,再問收銀有未,佢話等多陣.

卒之係 20 分鐘 之後
先至出到我個早餐!!! 一句唔好意思都無!

我只係喺商場樓上寫字樓返工,所以攞住外賣只係好短嘅路程.

入面塊麵包當然報銷. 餐具,另外盒炒蛋,全部浸晒.

當然食物麻麻,個炒蛋多油多到可以再炒多碟菜.

以後寧願7仔買個包都唔會幫襯.
2021-06-24
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
$33 (Breakfast)