2015-05-30
原本諗住食對面間咖哩, 但見佢有卡位, 又好耐冇嚟食過, 於是轉軚入嚟食, 但我地左睇右睇個menu, 睇咗好耐都唔知食乜, 選擇上少咗, 就尤其叫一個拉麵, 一個沾汁麵~記得以前晚市係比熱茶的, 但如今已變成清水, 咁邊似日本餐廳架? 黑墨肉燥沾汁麵所謂沾汁麵, 即係比一碗汁你沾麵食, 係微暖的, 個menu都話定你知個汁會偏鹹, 所以真係冇錯, 比拉麵個湯底杰d鹹d, 望落成碗芝麻糊咁, 而且d肉燥放咗入碗汁度, 好多時浪費咗d肉燥, 因為碗汁又黑, 簡直係深不見底~麵就都係果d麵, 但感覺上好似比拉麵多d,而且配半隻溫泉蛋、三塊豚肉同青瓜絲, 好似抵食~ 黑墨豚肉拉麵個湯底都OK, 冇上次咁鹹, 但D麵好似少咗? 定係我大食咗, 好似食幾啖已經食完~豚肉夠薄, 好彩唔夠肥, 我可以成片放入口, 唔駛去肥膏~當我差不多食完時, 先記得呢個拉麵好似有紫菜的, 但佢冇比我, 已經太遲, 口同鼻拗, 唯有算數啦~ 青檸梳打是日特價, 叫兩杯平D, 於是叫咗兩杯, 開頭見佢得一片仔青檸, 我仲驚死唔夠味, 狂督到塊青檸爛哂, 點知酸到爆, 可能果片青檸只係裝飾, 本身杯嘢已經夠青
黑墨肉燥沾汁麵
黑墨豚肉拉麵
黑墨豚肉拉麵
豚肉夠薄, 好彩唔夠肥, 我可以成片放入口, 唔駛去肥膏~
青檸梳打
青檸梳打
記得以前呢間雖然貴(以呢個商場比較), 但好多時都要等坐, 而家唔駛等之餘仲大把位, 我諗好多人都覺得佢開始越嚟越唔抵食~