2007-05-09 22 views
夜晚同friend去食dinner, 已係宵夜時段, 諗住相對平同靚,點知捉蟲,去食麥記,雲吞面仲好過.餐飽--分別俾咗一個員餐飽同兩片小法包。我食咗塊法包。嘩!又凍又稔,乜法包唔係又熱又脆o既咩?叫咗個三文魚薯仔沙律。所謂三文魚,都係即食煙三文魚啦,3舊...都冇乜expectation。但係個沙律.....係一劈好多罐頭雜果, 加好多卡夫奇妙醬,冇乜薯仔,雪到好凍o既物體。有冇搞錯呀!呢d沙律o係led village或任何茶餐廳,20-30蚊都食到啦,宜家要成60蚊?!叫個經理o黎啦, 同佢講番以上情況(當然唔似上面咁激烈), 佢好開心咁話, "我o地會同裏面反映", 就走鬼咗去。咁即係點?!我俾成60蚊成個飯,對住哥碟冇乜o野食得落口o既o野,根本唔飽!其實我唔諗住叫佢換過碟,只想佢送番一殼半殼唔值錢但飽肚o既薯茸俾我咁啫。半小時後,我碟沙律近乎冇掂過,义住舊三文魚,佢走o黎問我"請問收得未",我話收得,佢竟然好開心咁收咗佢。完全係"你唔啱食你o既事"o既態度。因為一肚氣,所以飽咗。最後甜品....當然唔可以expect 係好o野.o黎兩個雪到硬o既啫喱,加支雪到凍o既匙更。呢

因為一肚氣,所以飽咗。

呢間餐廳,連水,都有怪味。