2022-12-11
今日經過見到呢間點心就入左去食。門外冇人排隊,一行兩人坐左係中間普通枱(唔係卡位),叫左壺菊花茶,手機scan QR code落單,等野食同食緊野既時候,聽到個外形類似老闆既人係到刻sell自己啲野食,又話呢個金絲菊花係我地全香港獨有,隔離枱上左個叉燒包又話啲叉燒都係我地自己整,係樓面又不斷小爆啲姐姐。我地食食下野,又夾硬推塊隔板縮細張枱再擺兩個位(大前提係後面有位,門口冇人排隊)野食真係一般過一般,唐記都好食過佢!蝦餃個皮蒸到好似溶左咁,蝦腸啲蝦冇蝦味,薄撐唔薄麵粉多,鮮竹卷個腐皮硬既,牛肉球勁粉。未食前影左三張相,食左之後完全唔值得去影,影黎都浪費手機啲位。同埋呢檔野全程係趕客feel,澳牛都好過佢,唔會再有下次!