2011-03-29 16 views
於開飯團購了coupons男友雖然唔係曼聯fans,但可以去足球主題餐廳用膳其實佢都滿心歡喜既.早兩個星期預約,但依家要book第二輪(2:45pm-5:30pm)時間唔係大問題,反正星期日我都唔願咁早起身.2:30pm到達門口,偶遇中學同學,閒聊左幾句.餐廳要2:45pm先安排入座,唯有等一等啦.人越黎越多,餐廳左邊已經聚左一大堆人.夠鐘時,餐廳應該唔夠人手,無好好安排.企前排的人(我)以為一直等職員開口安排入座.點知突然有人系右邊行入餐廳問入得未.職員問預留資料就安排左佢地上去.咁既情形一出現,現場即刻無晒秩序,擁晒上前面.....唉....上到樓上餐廳,環境同一般酒吧分別唔大.場中間係沙律吧,有5款沙律,湯,餐包,甜品.不過有小朋友大失所望的說:下.....淨係得呢d jar...??沙律各款沙律都好新鮮,粟米都可能係罐頭.但蕃茄同凱撒沙律好新甜.前後食左3輪沙律.男友更笑說,沙律比主菜更似主菜.餐包有白包同麥包,放系一個大爐入面keep warm.但自己還是喜歡香脆一點的餐包.餐湯"carrot & ginger"就咁睇個名覺得配搭奇怪.但原來又一d都唔難入口.仲幾好味添~主菜
於開飯團購了coupons
男友雖然唔係曼聯fans,但可以去足球主題餐廳用膳
其實佢都滿心歡喜既.

時間唔係大問題,反正星期日我都唔願咁早起身.

2:30pm到達門口,偶遇中學同學,閒聊左幾句.
餐廳要2:45pm先安排入座,唯有等一等啦.
人越黎越多,餐廳左邊已經聚左一大堆人.
夠鐘時,餐廳應該唔夠人手,無好好安排.
企前排的人(我)以為一直等職員開口安排入座.

上到樓上餐廳,環境同一般酒吧分別唔大.
場中間係沙律吧,有5款沙律,湯,餐包,甜品.

沙律
前後食左3輪沙律.男友更笑說,沙律比主菜更似主菜.

餐包

餐湯

主菜
(我) 煙肉白汁扁意粉--好快就上到,應該廚房一早預備左好多.味道渡大特別.
(男友)西冷牛扒(+$25) -- 另些主菜都唔係好岩男友胃口,加錢食喜歡既主菜.不過薄薄的一塊牛扒外觀令人大失所望,幸而肉味濃郁.side dish係薯蓉,好似煮得唔夠耐,水份太多.

甜品
麵包布丁 -- 我無食,因為一向都唔喜歡"淋patpat"既食物.男友話唔會太膩,幾好食,仲食左2次.
朱古力噴泉 -- 係迷你版.正路野,無大特別.

個幾鐘,兩人都食得飽飽.要左coupons,呢個價錢算是值回票價啦.哈哈

男女廁大不同.男友說男廁有一個膠樣底大電視,感覺就似系球場觀眾席放水咁爽.好可惜,女廁既裝修毫無特別.睇黎都係著重男球迷多d呀啦~
2011-03-22
$65 (Lunch)