之前的Greyhound 依家轉咗個名,保留返以前Greyhound嘅Menu,但就突出以泰式菜爲主打,但轉左名之後覺得質素都下降了。三文魚配泰式辣汁 三文魚配上熟悉嘅酸酸辣辣嘅泰式辣汁,幾開胃過癮。不過個汁都幾辣。泰式柚子沙律 份量唔大,柚子唔甜冇咩味,太多酸甜汁喺底,導致食到最後勁酸。泰式牛肉及牛丸船麵 湯底唔係平時船河嗰種非常濃郁嘅牛肉味,而係牛肉清湯再加酸酸地嘅檸檬味道,比平時食開嘅船河清淡一點同酸一點。牛肉冇嗌和牛,只係嗌咗普通牛肉,但係使唔使咁難食,勁難咬又鞋口。好少食牛河會食到質地咁硬咁差嘅牛肉。牛丸冇味勁普通。泰式金不換蜆煲 期待有好香嘅金不換味,但係真係食唔到咩香草味, 蜆肉一啲都唔鮮甜,勁冇味。椰菜苗炒豬腩肉 所有餸之中,呢碟係最好味。椰菜苗爽甜,加埋比較濃郁嘅麵豉醬味道,整得好惹味。帶子蘆筍香草寬麵 帶子每隻切咗一半,味道正常。意粉係忌廉汁加pesto 香草醬,味道可以。泰式銀魚柳意大利麵 茄汁蓉為主,再加少少魚露味。最失望係意粉整得非常腍,一啲都唔爽硬。同埋啲汁好多,成件事濕濕立立,唔係預期中乾爽辣辣地鹹香嘅味道。食到最後覺得好鹹,唔好味。環境:★★★☆☆ 食物

泰式柚子沙律

泰式柚子沙律