2011-05-25
好耐無寫過食評!今次出山,真係不吐不快!今日下午同同事慶祝生日,去呢間bar食lunch buffet, $79per head, 又加咗價! 但係食物嘅quality比以前差好多。首先係湯: 有兩款揀,一中一西,中湯係蓮藕湯但係唔熱,西湯係忌廉湯好彩係熱嘅!沙律:一般主菜:有一盆抄飯 及一盆意粉, 另外有三、四盆野, 多數係煎炸野!牛扒:要十二點半先有,都係一般甜品:有四款,好一般!餐飲:聲稱會refill,涷飲佢serve你,熱飲自己serve自己!總之比以前差咗又唔會refill得好密,要盆食物有八九成空先refill,但係價錢又貴咗!至於服務.....就係佢得三個 "差" 嘅原因, 上次book咗七十幾個位,佢哋已經係安排座位上做得唔好!太多人有啲亂,我明白! 佢哋唔容許你隨意掉動座位!我都明白,咁樣佢哋係計人數會亂, 但係個肥女boss,真係好無禮貌!黑面兼怪責我哋! 今次我哋二十幾人去! 想加多個位,唸住經過上次嘅教瞓,唔好自己加位, 叫個waiter 加啦, 佢話唔加, 因為我哋要talk to him nicely, 佢先加。 大佬呀!我嚟食飯buy service 呀
但係食物嘅quality比以前差好多。
沙律:一般
牛扒:要十二點半先有,都係一般
甜品:有四款,好一般!
今次我哋二十幾人去! 想加多個位,唸住經過上次嘅教瞓,唔好自己加位, 叫個waiter 加啦, 佢話唔加, 因為我哋要talk to him nicely, 佢先加。 大佬呀!我嚟食飯buy service 呀, 你有無睇劉德華個廣告呀? 最終我哋自己加。之後呢個Waiter仲成日啤住我哋。食餐飯, 食物又一般但係又要受氣, 真係唔冼錢都無下次!
下次情原加多十坽蚊去啲有services嘅西餐廳, 唔冼受氣。
總之多人一定唔好去呢到,否則自討苦吃!