同朋友去食飯 佢落錯單 我地想要抺茶窩夫$138但佢落錯原味窩夫$128配料 雪糕 窩夫全部唔一樣👱🏻‍♀️:我 🧑🏼‍🍳:侍應👱🏻‍♀️:呢個係咪抹茶窩夫?我要個窩夫係綠色個款!係咪比錯左?🧑🏼‍🍳:我以為你要抹茶雪糕👱🏻‍♀️:但我落單個時講要抺茶窩夫!我無講過雪糕2個字🧑🏼‍🍳:咁你地會唔會要呢個?因為如果你地唔要 我地就會掉左佢重新再做一個….或者我加返個丸子比你地啦!因為呢個仲要貴啲…..咁我同朋友聽到咁 就諗住唔好浪費 咁照要啦佢都講到我地唔要就掉!之後過左一陣 見到佢加左我地張單$10👱🏻‍♀️:唔該..我想問呢10蚊係咩黎?🧑🏼‍🍳:係個丸子既差額👱🏻‍♀️:但你成個餐都唔同架喎…你個窩夫唔係綠茶味,係原味…配料都唔同🧑🏼‍🍳:咁一係我幫你取消返個10蚊成件事係 你落錯單 仲要講 你以為我要抺茶雪糕!首先你唔知客人想要咩 你唔係應該咩問清楚咩?點解會你以為???第2 你落錯單 因為大家都唔想浪費 照要個食物!你冇講要補差額既情況下收返個差額!但補差額我得到既只係幾粒丸子☺️第3 根本就我本身想要既價錢係貴過佢黎錯個款!但唔知點解佢會話黎錯個款貴啲?係咪想誤導我地?第4 你落錯我單
配料 雪糕 窩夫全部唔一樣

👱🏻‍♀️:我
🧑🏼‍🍳:侍應

🧑🏼‍🍳:我以為你要抹茶雪糕
👱🏻‍♀️:但我落單個時講要抺茶窩夫!我無講過雪糕2個字

咁我同朋友聽到咁 就諗住唔好浪費 咁照要啦
佢都講到我地唔要就掉!

之後過左一陣 見到佢加左我地張單$10

👱🏻‍♀️:唔該..我想問呢10蚊係咩黎?
🧑🏼‍🍳:係個丸子既差額
🧑🏼‍🍳:咁一係我幫你取消返個10蚊

成件事係 你落錯單 仲要講 你以為我要抺茶雪糕!
第4 你落錯我單 本身態度都唔算好! 言語上焗我地要 仲要收返我錢
第5 自己員工都未搞清楚個餐牌 就唔好改一個咁似既名 而導致員工[以為]客人想食咩

我想要個款係$138
佢黎錯個款係$128
佢要我比$138既價錢 食一個餐牌上用$128可以買到返黎既原味窩夫???就係因為個幾粒丸子?
其實我最想食唔係個丸子!我最想食係抺茶味既窩夫🧇
咁如果我都要比$138出黎 點解我唔要返 我本身都想食既抺茶窩夫?

原味窩夫配綠茶雪糕
抺茶窩夫入面既丸子