2018-09-12 185 views
我平時比較少食粥, 尤其是喺夏天嘅時候 ,熱辣辣唔會想食粥。咁啱呢排食咗好多大魚大肉所以諗住清清地清腸胃食番碗粥。附近淨係得海皇呢間粥店. 叫咗個雙拼粥,皮蛋茄魚片外賣 。 可能因為唔係生滾粥所以等咗兩分鐘就有 。唔知係咪外賣嘅關係,碗粥好細,真係超級細。皮蛋切到好細粒, 食落已經冇曬皮蛋嘅味道 。 但係都算叫做正常。個問題出係魚片度,首先魚片得三,四塊,仲要食落好腥。 我係平時咩魚都食既人,但都覺得好腥,仲好咁似唔夠熟咁。 除左腥,仲超多又短又碎嘅骨, 碎到差啲吞咗幾條落肚。 平時喺其他地方食魚片粥都冇咁樣。。 如果 下次食 應該會揀返啲穩陣少少嘅粟米肉碎或者艇仔粥就算。

唔知係咪外賣嘅關係,碗粥好細,真係超級細。